За ObektivNews.com

  • Обективни и точни новини
  • Любопитна и ценна информация от цяла България
  • Възможност за споделяне на мнения

За нас

ObektivNews.com е най-новата българска информационна агенция. Ние сме млади, амбициозни и упорити. Имаме опит в много големи регионални и национални медии. Целта ни е да предоставяме на читалите бърза, актуална, обективна и коректна информация от Югозападна България, страната и света.

При нас няма да намерите манипулирана и подправена информация. За нас журналистиката е мисия, а не поредната пощенска кутия на политически или бизнес кръг.

 

КПКОНПИ глоби екскмета на Благоевград, отнема му имущество

КПКОНПИ глоби екскмета на Благоевград, отнема му имущество

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов отнесе глоба в размер на 10 000 лева. Тя е наложена от КПКОНПИ след установен конфликт на интереси.

Нарушението е открито при продажбата на два имота, които са частна общинска собственост. Терените са били прехвърлени на фирма, чиито собственици са именно бившият градоначалник и дъщеря му Елена. Става въпрос за станалата скандално известна „Старт 2015“ ЕООД, която е регистрирана по време на втория мандат от кметуването на Атанас Камбитов. Дори той за една седмица е бил управител на фирмата.

По това време той свиква Общо събрание на акционерите и си определеня дивиден от 79 800 лева. Парите са изплатени от Румяна Шекерлийска, която тогава е председател на Общоото събрание, а в последствие и управител на фирмата. А още същия ден Камбитов продал акциите си в „Старт 2015“ на Ивайло Благов.

Така ексметът ще се раздели с активи от 87 627 лева в полза на държавата.

Обектив News

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още ... x