За ObektivNews.com

  • Обективни и точни новини
  • Любопитна и ценна информация от цяла България
  • Възможност за споделяне на мнения

За нас

ObektivNews.com е най-новата българска информационна агенция. Ние сме млади, амбициозни и упорити. Имаме опит в много големи регионални и национални медии. Целта ни е да предоставяме на читалите бърза, актуална, обективна и коректна информация от Югозападна България, страната и света.

При нас няма да намерите манипулирана и подправена информация. За нас журналистиката е мисия, а не поредната пощенска кутия на политически или бизнес кръг.

 

Окончателно: Затварят училища, детски градини и молове от петък

Окончателно: Затварят училища, детски градини и молове от петък

Окончателно – държавата в почти пълен локдаун от петък. Затварят всички училища, детски градини, ясли, фитнес центрове, ресторанти и молове. Това съобщи на брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Всички ученици от 1. до 12. клас ще преминат на дистанционно обучение. Няма да работят и езиковите центрове и школи. Забранено е и провеждането на конгреси, семинари, тийбилдинги. Културните мероприятия също няма да се провеждат. Театрите ще работят, но с изпълнен 30% от капацитета им.

Заведенията за хранене и развлечение също затварят. Ще се допуска само доставки по домовете. Преустановяват се и посещенията на моловете. В тях ще работят само хранителните магазини, аптеките, дрогериите, офисите на застрахователи, на телекомуникационните оператори, банките, зоомагазините и оптиките.

Забранени са и екскурзиите в страната и чужбина. Картбланш за работа получават големите магазини за техника, автошколите и малките квартални магазини. Вечерен час няма да бъде въвеждан, а при необходимост пристигащи от трети страни ще се наложи да представят отрицателен PCR тест.

Обектив News

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още ... x