За ObektivNews.com

  • Обективни и точни новини
  • Любопитна и ценна информация от цяла България
  • Възможност за споделяне на мнения

За нас

ObektivNews.com е най-новата българска информационна агенция. Ние сме млади, амбициозни и упорити. Имаме опит в много големи регионални и национални медии. Целта ни е да предоставяме на читалите бърза, актуална, обективна и коректна информация от Югозападна България, страната и света.

При нас няма да намерите манипулирана и подправена информация. За нас журналистиката е мисия, а не поредната пощенска кутия на политически или бизнес кръг.

 

От следващата седмица: Личните лекари ще издават направления за COVID тестове

От следващата седмица: Личните лекари ще издават направления за COVID тестове

От следващата седмица личните лекари ще могат да издават електронни направления за тестове за коронавирус. Това ще става при наличие на поне два симптома на заболяването от общо 11, съобщиха на пресконференция от Българския лекарски съюз.

До края на дена от съсловната организация ще подпишат анекса на договора със Здравната каса. Направлението ще важи за всички лаборатории, които имат договори с НЗОК и ще се се издава по телефона, без да е необходимо да се посещава джипито, обясни заместник-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов.

Медикът ще дава код от четири цифри, който пациентът ще трябва да представи в лабораторията и такa ще може да им бъде взета проба за PCR тест.

Обектив News

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още ... x