Десетки населени места в Югозападна България останаха без транспорт до столицата. Автобусите до София и Благоевград спряха. От сутринта автогарата в Гоце Делчев, от където тръгват поне 15 автобуса за най-големия град у нас и още 10-ина за областния центр на Пиринско, остана почти празна. Линиите си изпълняваха само превозвачите, които возят пътници от селата.

Единственият автобус от града за София тръгна в 12.20 часа, установи проверка на репортер на ObektivNews.com. А офисът на най-голямата автобусна компания остана затворен. На вратата му имаше съобщение, че тя няма да изпълнява нито една линия за столицата.

Това създаде затруднение не само за неврокопчани, а и за жителите на Банско, Разлог и Симитли. Трите града се обслужват от фирмите, които осигуряват транспорта от Гоце Делчев. Десетки автобуси не тръгнаха тази сутрин и от Благоевград. Автогарата в Кюстендил пък остана напълно празна.

Причината за спирането на автобусите е приемането на ветото на президента срещу криминализирането на нелегалните превози.