За ObektivNews.com

  • Обективни и точни новини
  • Любопитна и ценна информация от цяла България
  • Възможност за споделяне на мнения

За нас

ObektivNews.com е най-новата българска информационна агенция. Ние сме млади, амбициозни и упорити. Имаме опит в много големи регионални и национални медии. Целта ни е да предоставяме на читалите бърза, актуална, обективна и коректна информация от Югозападна България, страната и света.

При нас няма да намерите манипулирана и подправена информация. За нас журналистиката е мисия, а не поредната пощенска кутия на политически или бизнес кръг.

 

Вече е факт! Всеки с поне два симптома на COVID-19 ще получава направление за PCR тест

Вече е факт! Всеки с поне два симптома на COVID-19 ще получава направление за PCR тест

Всеки пациент, който има поне два симптома на коронавируса ще може да получи направление за безплатен PCR тест. То ще бъде издавано от всеки общопрактикуващ лекар, който е сключил договор със Здравната каса.

Решението вече е обнародвано в „Държавен вестник“ е в сила със задна дата – 1 ноември. Сред симптомите, които са характерни за COVID-19 са главоболие, температура, отпадналост, загуба на обоняние и вкус, гадене, повръщане, разстройство, кашлица, болки в гърлото, затруднено дишане, миалгия, задушаване и други.

Безплатен PCR тест няма да се прави на хора, настанени в болници и пренасочени към лечебни заведения заради влошаване на състоянието.

Обектив News

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още ... x