Мъж с пневмония обикаля 17 часа по болници. Данаил Данов е посетил шест лечебни заведения, но всички отказали да го приемат. Той се почувствал зле в сряда и потърсил помощ от личния му лекар. Медикът установил, че пациентът му има пневмония и течност в белите дробове и преценил, че той трябва да бъде настанен.

Мъжът тръгва от Нови Искър и първо стига до Пета градска болница, от където му отказват хоспитализация. Насочва се към Втора градска, от където пък му казват, че няма места и го съветват да отиде до „Пирогов“.

В спешния център отново не е приет заради отрицателния му тест за коронавирус. По същата причина е отказа хоспитализация. След това стига до Александровска болница и там получава обещание за настаняване. Така и става, но само за една нощ. На сутринта близките на Данаил получават обаждане, че трябва да си го приберат вкъщи. Причината – в болницата нямали специалист бронхоскопист.

От Министерството на здравеопазването обещаха той да бъде настанен в Белодробната болница, но това ще стане в понеделник. По случая тече проверка.