За ObektivNews.com

  • Обективни и точни новини
  • Любопитна и ценна информация от цяла България
  • Възможност за споделяне на мнения

За нас

ObektivNews.com е най-новата българска информационна агенция. Ние сме млади, амбициозни и упорити. Имаме опит в много големи регионални и национални медии. Целта ни е да предоставяме на читалите бърза, актуална, обективна и коректна информация от Югозападна България, страната и света.

При нас няма да намерите манипулирана и подправена информация. За нас журналистиката е мисия, а не поредната пощенска кутия на политически или бизнес кръг.

 

58 птици станаха жертви на опасни електропроводи в Благоевградско (СНИМКИ)

58 птици станаха жертви на опасни електропроводи в Благоевградско (СНИМКИ)

58 птици са станали жертви на опасни електропроводи в област Благоевград. 25 от тях са загинали след токови удари, а 33 – след сблъсъци с електрически жици. Това сочат данните на клона на Българското дружество за защита на птиците в Гоце Делчев.

Те са събрани след 16-месечно обхождане на съоръженията в пет общини – Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сандански. Най-много са умрелите птици от вида обикновен мишелов – 7. Загинали са още по 5 черношипи ветрушки и гарвани гробари, по три бели щъркела и големи ястреба и по два орела змияри и малки ястреба, обясни председателя на БДЗП – Гоце Делчев Димитър Попов.

Електропроводът „Обидим“ е най-опасен. Той е убил 8 птици, допълни Попов.

Съоръженията са опасни и за хората, категоричен бе той.

Снимки: Димитър Попов

Обектив News

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още ... x