Бившият служител на ДАИ от Благоевград Димитър Миленков ще лежи 9 месеца в затвора. Решението е на ВКС, с което се потвърждава присъдата, постановена от окръжния съдия Петър Пандев.

Освен това той е лишен от правото да работи в Държавната автомобилна администрация за период от две години и ще трябва да плати глоба в размер на 1000 лева. Изпълнението на наказанието му е отложено за 3 години.

Колегата му Георги Костадинов ще лежи зад решетките за период от 6 месеца. Той няма да има право да работи в ДАИ – София за 1,6 години. Ще трябва да плати и глоба в размер на 700 лева. И неговото наказание е отложено за 3 години.

От Окръжния съд в Благоевград припомниха, че делото срещу бившите ДАИ-аджии започна през 2015 година. По него са били събрани доказателства в 4 тома. Миленков е обвинен в това, че е поискал „дар“ в общ размер 30 евро от трима румънски граждани, за да не извърши контролни дейности спрямо тях. Това се случило във времето от 06.10 до 11.55 часа на 4 юли 2013 година в местността „Антените“ край Благоевград.

В същия ден Георги Костадинов поискал 85 евро от полски гражданин в замяна на същото. В хода на делото чуждите граждани са разпитани, а присъдата е постановена на 29 януари 2019 година.