За ObektivNews.com

  • Обективни и точни новини
  • Любопитна и ценна информация от цяла България
  • Възможност за споделяне на мнения

За нас

ObektivNews.com е най-новата българска информационна агенция. Ние сме млади, амбициозни и упорити. Имаме опит в много големи регионални и национални медии. Целта ни е да предоставяме на читалите бърза, актуална, обективна и коректна информация от Югозападна България, страната и света.

При нас няма да намерите манипулирана и подправена информация. За нас журналистиката е мисия, а не поредната пощенска кутия на политически или бизнес кръг.

 

Ловец от Мосомище спаси орел, стана „Човек на годината“

Ловец от Мосомище спаси орел, стана „Човек на годината“

Младият ловец от Мосомище Пламен Бабанов е номиниран за „Човек на годината“ от местния клон на Българското дружество за защита на птиците. В знак на благодарност той получи подарък – определител на птиците от Западна Палеарктика.

През октомври той е спасил орел змияр от препариране. Бабанов се свързал с председателя на БДЗП – Гоце Делчев Димитър Попов, а после птицата е изпратена за лечение в центъра на фондация „Дивите животни“ в София.

Там експертите установили, че орелът е твърде слаб, за да продължи полета си. Освен това бил и опаразитен. След двумесечни грижи птицата е освободена и се намира в естествената си среда.

„Имаше много добри примери за човечност през цялата 2020 година, десетки спасени птици и ценни сътрудници, които дадоха своя принос за опазването на природата в красивия ни край. Но постъпката на Пламен е един от най-ярките примери за човечност в тези трудни времена“, коментира председателят на БДЗП – Гоце Делчев Димитър Попов.

Обектив News

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още ... x