За ObektivNews.com

  • Обективни и точни новини
  • Любопитна и ценна информация от цяла България
  • Възможност за споделяне на мнения

За нас

ObektivNews.com е най-новата българска информационна агенция. Ние сме млади, амбициозни и упорити. Имаме опит в много големи регионални и национални медии. Целта ни е да предоставяме на читалите бърза, актуална, обективна и коректна информация от Югозападна България, страната и света.

При нас няма да намерите манипулирана и подправена информация. За нас журналистиката е мисия, а не поредната пощенска кутия на политически или бизнес кръг.

 

Изкупната кампания за тютюна в Гоцеделчевско започна, цените отново много ниски

Изкупната кампания за тютюна в Гоцеделчевско започна, цените отново много ниски

От няколко дни тече изкупната кампанията за изкупуване на тютюневата реколта от 2020 година. Цените обаче са много по-ниски от миналогодишните, казва земеделецът от Хаджидимово Иван Сабахлъков.

По думите му за килограм тютюн тази година фирмите предлагат между 5,60 и 7 лева, при 9-10 лева през 2019-та. Той е категоричен, че това е предварително решение. Земеделците са изключително недоволни, тъй като новата реколта е с много по-добро качество от миналогодишната.

Преди две седмици в Гоце Делчев се състоя среща между Сдружението на производителите на ориенталски тютюн и неговият председател Арбен Мименов с кметове. На него се взе решение да се направи декларация до премиера, земеделския министър и парламента. В нея участниците в срещата изявяват желанието си държавата да подпомогне тютюнопроизводителите в условията на кризата с коронавируса и да регулира цените на културата.

Обектив News

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още ... x