За ObektivNews.com

  • Обективни и точни новини
  • Любопитна и ценна информация от цяла България
  • Възможност за споделяне на мнения

За нас

ObektivNews.com е най-новата българска информационна агенция. Ние сме млади, амбициозни и упорити. Имаме опит в много големи регионални и национални медии. Целта ни е да предоставяме на читалите бърза, актуална, обективна и коректна информация от Югозападна България, страната и света.

При нас няма да намерите манипулирана и подправена информация. За нас журналистиката е мисия, а не поредната пощенска кутия на политически или бизнес кръг.

 

Събитията, които белязаха Неврокопско през 2020 година

Събитията, които белязаха Неврокопско през 2020 година

Изминава една изключително тежка за българите година. Година, изпълнена с изпитания, лишения и ограничения. Година, минала под знака на коронавируса, на страха и паниката и на надеждата за по-добра 2021 година. Екипът на ObektivNews.com ви представя най-важните събития, които белязаха отминаващата си година.

13 март 2020 – няколко дни след първите два установени случая на коронавирус в България в цялата страна беше обявено извънредно положение. Затвориха всички кафенета, ресторанти, молове и големи търговски обекти, закусвални и баничарници. Работиха само хранителните магазини, магазините за техника, аптеки, банки, куриерски компании и доставчици на платежни услуги. Улиците в Гоце Делчев опустяха, пазарите също затвориха.

6 април 2020 – в разгара на пандемията от коронавирус МБАЛ „Иван Скендеров“ беше изправена пред криза. 14 от най-уважаваните лекари в лечебното заведение напуснаха в знак на несъгласие с управлението на тогавашния управител д-р Владислав Улевинов. Със сълзи на очи пациентите изпратиха реаниматора д-р Милан Първанов, д-р Мария Герова, д-р Иван Стоев, също и хирурзите Велизар Геранов и Димитър Бъчваров, д-р Петър Шопов и други.

13 април 2020 – Само седмица след напускането на медиците общинските съветници в Гоце Делчев се събраха на извънредна сесия, на която освободиха от поста, но не и от отговорността му д-р Владислав Улевинов. На негово място беше назначен управителят на „Медицински център 1“ д-р Петър Филибев, който трябваше да върне нормалния ритъм на работа в МБАЛ „Иван Скендеров“. А часове по-късно напусналите медици съобщиха, че се връщат на работа в лечебното заведение.

20 септември 2020 – Гоцеделчевската болница беше изправена пред нова криза за лекари. Коронавирусът отне живота на началника на реанимацията д-р Милан Първанов. След смъртта му се усети остра нужда от специалисти анестезиолози. Надеждата бе отделението да бъде поето от бившия директор на медицинското заведение д-р Мария Радойкова, но тя напусна окончателно няколко дни по-късно. Наложи се д-р Филибев да търси помощ от медици от други градове. На призива му се отзоваха четирима медицински специалисти от столичната болница „Св. Анна“.

3 ноември 2020 – Годината не се размина и без тежки катастрофи. На този ден се случи най-тежката от тях. При пътен инцидент – жесток удар между две коли в района на село Господинци загинаха 21-годишна жена от село Вълкосел и 15-годишно момиче от Абланица. Целият регион потъна в скръб.

14 ноември 2020 – Коронавирусът взе още една свидна жертва сред медиците в Гоце Делчев. Почина началникът на детското отделение в МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Костадин Камбов. Той беше един от най-уважаваните педиатри в района. Носител на приза „Лекар на годината“.

13 декември 2020 – Поредната жертва на COVID-19 от Гоце Делчев. След усложнения почина д-р Димитър Канелов. Той е бил началник на хирургичното отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“. В последните години живееше в София и управляваше медицински център в град Бухово. Няколко дни по-късно той беше погребан в родното си село Марчево.

18 декември 2020 – Добра новина за служителите на болницата в Гоце Делчев. Общинските съветници решиха да увеличат заплатите им. Така медицинските сестри ще получават 900 лева основно възнаграждение, старшите сестри – 950, а главната сестра – 1000 лева. Лекар със специалност ще получава 1200 лева заплата, а началник на отделение – 1300 лева.

Така видяхме ние най-важните новини в района. Надяваме се през 2021 този обзор да е само с положителни новини. Весело посрещане на Новата 2021 година.

Обектив News

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още ... x