Автобус се запали на магистрала „Струма“ край село Боснек. Огненият ад е отнел 46 души. Сигналът за него е подаден в 2 часа тази сутрин.

На мястото на инцидента са премиерът Стефан Янев, вътрешният министър Бойко Рашков и началникът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

„Гледката е ужасяваща. Аз такова нещо не съм виждал“, заяви на брифинг министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Премиерът Стефан Янев допълни, че автобусът е бил със северномакедонска регистрация. Властите в югозападната ни съседка вече са информирани за трагедията. Очаква се на мястото да пристигне министър-председателят Зоран Заев.

Началникът на НСлС Борислав Сарафов обясни, че в България са влезли 4 автобуса на македонско туристическо дружество. В изгорелия е имало 52-ма души, които са се връщали от екскурзия в Истанбул. Имало е и прекачвания от другите превозни средства. Седем от тях са оцелели. Те са настанени в „Пирогов“ в стабилно състояние. Те се разпитват.

Сред жертвите има 12 деца. Загинал е и шофьорът на автобуса.

Според Борислав Сарафов предполагаемите причини за трагедията са две – човешка грешка или внезапна техническа грешка. Според Богдан Милчев от Института за пътна безопасност причина може да бъде и пътната настилка.