Многофункционална кухненска мивка: преглед на модела


Коя мивка е по-удобна в кухнята, всеки решава за себе си. И ако по-ранните мивки имаха малко разнообразие: с дясно или ляво крило, с кръгла или квадратна купа, сега дойде времето за многофункционални мивки. Какво означава това и с какво се хранят? Подробности в нашата статия.

Трябва да помислите за формата и размера на мивката още преди да планирате кухненското пространство. Тъй като всяка домакиня прекарва много време в кухнята, тя трябва да бъде удобна в нея. Популярните производители непрекъснато създават подобрен продукт, насочен към максимален комфорт на неговия собственик, а мивката не е изключение.

Собствениците на малка кухня ще се замислят дали многофункционална мивка може да се „побере“ в тяхното и без това малко пространство. „Многофункционалността“ обаче предполага комплекс от няколко познати и необходими за нас неща, събрани на едно място, в един дизайн. Говорим например за мивка с вградена съдомиялна машина или отделение за ултразвукова обработка на зеленчуци и плодове. В същото време такива мулти-мивки, като правило, могат бързо да се превърнат в работна повърхност: просто трябва да инсталирате дъска за рязане, която се доставя с мивката в специални водачи. Но на първо място.

В нашата статия ще направим кратък преглед, като разгледаме най-интересните според нас модели многофункционални кухненски мивки. Сравнителните характеристики на всеки „участник“ от списъка ще бъдат обобщени в таблица в самия край.

Xiaomi Mensarjor Kitchen Sink With Smart Washing Machine JBS2T-M1

Това е умна кухненска мивка с ултразвукова технология за измиване на зеленчуци и плодове Xiaomi Mensarjor Kitchen Sink With Smart Washing Machine JBS2T-M1. Основното предимство на мивката се крие в името – това е наличието на отделение за измиване на продукти с помощта на ултразвук. Производителят гарантира пълно почистване на зеленчуци / плодове за 10 минути. Според инструкциите, отделението може да побере 50 скариди, 20 средни картофа, 10 раци или 15 ябълки.

От детството ни учат да си мием ръцете преди ядене, както и да мием плодове, горски плодове, зеленчуци, дори тези, събрани от собствената ни градина. На повърхността на плодовете се натрупват както химикали, които селскостопанските работници са използвали за торене или третиране на растенията от вредители, така и прах и мръсотия по време на транспортирането им. Ако проследите пътя от градината до рафта на магазин или пазар, можете да видите колко ръце са ги държали. Също така си струва да се има предвид фактът, че условията за съхранение на стоките може да не отговарят на санитарните изисквания. Ето защо се препоръчва да изплакнете всяка храна преди ядене, дори и тези, които имат белеща се кора, като например банан. Докосвайки мръсната кора, можем неволно да прехвърлим бактерии върху ядливата част на плода.

Ако сте традиционалисти и търсите стандартна кухня, тъй като технологичните не са Вашето, то тогава разгледайте тези предложения.